Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@11:36:33 GMT

پرونده تعارض منافع در آموزش و پرورش همچنان باز است

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۰۳۲۵

پرونده تعارض منافع در آموزش و پرورش همچنان باز است

۱۰۶ عضو شورای نظارت بر مدارس غیردولتی، فعالیت خود در مدرسه عیردولتی را متوفف کردند و ۶۱ نفر از سمت خود در شورای نظارت استعفا داده‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ تعارض منافع که یکی از روزنه‌های اصلی بروز فساد در دستگاه‌های دولتی است در وزارت آموزش و پرورش از آن جهت اهمیت افزون‌تری پیدا می‌کند که سرنوشت 15 میلیون کودک و نوجوان این سرزمین تحت‌الشعاع این موضوع قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید بارزترین بروز بیرونی تعارض منافع در وزارت آموزش و پرورش، مدرسه‌داری مسئولان این وزارتخانه باشد؛ صاحبان مدارس غیردولتی که در جایگاه تصمیم‌گیری برای کیفیت مدارس دولتی هم قرار دارند! و حتی برخی کارشناسان بر این باورند بی‌توجهی عجیب این روزهای مسئولان به مدارس دولتی عادی ریشه در همین مدرسه‌داری و تعارض منافعی دارد که درگیر آن هستند.

برخی منتقدان معتقدند؛ مسئولان مدرسه‌دار از توجیه‌کنندگان بی‌عدالتی آموزشی، بی‌توجهی به مدارس دولتی و گسترش مدارس خصوصی در کشور هستند.

با این وجود تعارض منافع در وزارت آموزش و پرورش فقط محدود به مدرسه‌داری مسئولان آن نمی‌شود و بخش‌های مختلف از تدریس خصوصی و بازاریابی کتاب‌های کمک آموزشی تا ساخت و ساز مدارس را در برمی‌گیرد.

وزارت آموزش و پرورش در تاریخ 19 خرداد 1399 و در زمان تصدی وزارت توسط محسن حاجی میرزایی بخشنامه مدیریت تعارض منافع را به تمام واحدهای تابع این وزارتخانه ابلاغ کرد؛ بند نخست بخشنامه مدیریت تعارض منافع به توقف صدور مجوز مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی برای مدیران وزارت آموزش و پرورش و بستگان آنها اختصاص دارد.

البته حدود سه سال پیش از آن حمیدرضا حاجی بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان درباره تأسیس مدارس غیردولتی توسط سیاستمداران گفته بود: وقتی در مجلس داد می‌زنم که به داد مدارس برسید و آن را از خصوصی‌سازی دور کنید کسی از من دفاع نمی‌کند، زیرا اغلب مسئولان، مدرسه غیردولتی دارند و در این مورد چپ و راست با هم اشتراک دارند.

پس از اجرای بخشنامه تعارض منافع در وزارت آموزش و پرورش آنگونه که قاسم احمدی لاشکی معاون حقوقی و امور مجلس این وزارتخانه ادعا کرده است، 61 مدیر آموزش و پرورش از سمت خود به دلیل دارا بودن شرایط تعارض منافع استعفا داده‌اند.

اما همچنان در برخی اخبار تلاش مسئولان آموزش و پرورش برای دریافت امتیاز تأسیس مدرسه غیردولتی به چشم می‌خورد و به تازگی خبری منتشر شد که کوروش مودت مدیرکل آموزش و پرورش استان خوزستان در نامه‌ای به خود با اخذ مجوز مدرسه غیردولتی‌اش موافقت کرد!

پیش از این اطلاعات مندرج در روزنامه رسمی کشور نشان داد؛ مجتبی زینوند رئیس اسبق سازمان مدارس غیردولتی در دوران تصدی خود به عنوان رئیس این سازمان، اقدام به اخذ دومین مجوز مدرسه غیردولتی از وزارت آموزش و پرورش کرده بود.

محسن حاجی میرزایی به عنوان پایه‌گذار اجرای قانون تعارض منافع در آموزش و پرورش به تسنیم گفت: در اجرای این طرح مقرر شد تا افراد ذینفع در مسائل مربوط به مدرسه‌داری دست به انتخاب بزنند که مسئولیت را می‌خواهند یا مدارس غیردولتی؟در چنین شرایطی برای واگذاری کار هم شروطی داشتیم از جمله آنکه مدیر مشمول طرح، مدرسه را به بستگان خود واگذار نکند بر این اساس برخی از مدیران هم مجموعه را منحل یا به شخص ثالث واگذار کردند.

وزیر اسبق آموزش و پرورش گفت: البته این کار لایه‌های عمیق‌تری داشت و باید به تدریج دامنه کار گسترش پیدا می‌کرد به همین دلیل در حوزه معاونت حقوقی و امور مجلس اقدامات لازم دنبال شد و در انتصابات به جد مورد توجه قرار گرفت؛ مقابله با تعارض منافع موضوعی است که قبلاً به آن توجه نشده بود، طبیعی است این اقتضای صلابت محیط کار محسوب می‌شود و اگر به تعارض منافع به شکل جدی توجه شود زمینه‌های فساد برچیده می‌شود.

مدارس غیردولتی باعث تضعیف مدارس دولتی نشده است

با این حال منصور اردستانی مدیرکل امور حقوقی وزارت آموزش و پرورش؛ با انتقاد از این موضوع که برخی افراد می‌گویند مدارس غیردولتی باعث شده تا آموزش و پرورش کیفیت مدارس دولتی را رها کند، این مسئله را نادرست می‌داند و معتقد است تمام برنامه‌ها و سیاست گذاری‌های وزارت آموزش و پرورش بر ارتقای کیفیت در مدارس دولتی است و همینطور ارتقای کیفیت آموزش در مدارس غیردولتی نیز مدنظر است.

او درباره تعارض منافع گفت: در آموزش و پرورش برای تضمین حقوق و منافع عمومی ذینفعان که 15 میلیون دانش‌آموز و خانواده‌های آنها هستند و اگر تعارض منافع مدیریت نشود، دسترسی آنها به آموزش باکیفیت تحت تأثیر قرار می‌گیرد، اقدامات پیشگیرانه انجام شده است.

به گفته اردستانی، در دوران وزارت یوسف نوری، تفاهم‌نامه‌‌ای با جهاد دانشگاهی برای استفاده از رویکرد علمی و پژوهشی این نهاد در بحث تعارض منافع منعقد شده است.

61 استعفا از شورای نظارت بر مدارس غیردولتی نه آموزش و پرورش

مدیرکل امور حقوقی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: در این وزارتخانه هدف آن است اتحاد ناظر و منظور ایجاد نشود یعنی فردی که مدرسه غیردولتی دارد، عضو شورای نظارت بر مدارس غیردولتی نباشد و 184 نفر به عنوان عضو شورای نظارت بر مدارس غیردولتی حضور داشتند که از جمله آنها یک معاون وزیر، 5 مدیرکل و تعداد زیادی از مدیران استانی و شهرستانی بود، از این میان 106 نفر توقف فعالیت در مدرسه را پذیرفتند و 61 نفر از سمت خود در شورای نظارت بر مدارس غیردولتی استعفا دادند. هم‌اکنون هر مدیری که منصوب می‌شود تا فرد درخواست توقف مدرسه را ندهد، ابلاغ مدیریت او صادر نمی‌شود البته این موضوع برای مدیرانی که از سوی وزارتخانه منصوب می‌شوند، صادق است و شاید در استان‌ها مواردی باشد که ما مطلع نیستیم.

نظارت در آموزش و پرورش مشکل دارد

همچنین احمد حسین فلاحی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره تعارض منافع در این وزارتخانه گفت: وقتی مدیری صاحب مدرسه باشد مشمول تعارض منافع است و هیچ‌گاه مشکلات مدارس دولتی را درک نخواهد کرد؛ هم‌اکنون گزارش‌های بسیاری درباره عدم رعایت حقوق افراد در مدارس غیردولتی داریم و معلمان از کمترین درآمد برخوردارند و بخش بسیاری از قانون مدارس غیرانتفاعی بر روی زمین باقی مانده است و نظارت جدی بر مدارس غیردولتی وجود ندارد همچنین به مدارس دولتی آسیب زده‌اند و در بسیاری از نقاط شهر تفاوت‌های بسیاری را در برخورداری از امکانات و عدالت آموزشی مشاهده می‌کنیم.

وی گفت: در قسمت نظارتی در آموزش و پرورش و بیشتر دستگاه‌ها مشکل داریم و علت اصلی این است که مسئولان نظارتی از مجموعه همان دستگاه هستند بنابراین نظارت به درستی اتفاق نمی‌افتد.

آغاز بررسی رتبه‌بندی معلمان در دولت از امروز/ تدریس دانشجومعلمان از ترم هفتم در مدارس چگونه می‌توان دانش‌آموزان دارای معلولیت را در مدارس عادی ثبت‌نام کرد؟ رتبه‌بندی معلمان از هفته آینده در دولت بررسی خواهد شد/ بازگشت تغذیه رایگان برای دانش‌آموزان مناطق محروم مدارس حق برخورد انضباطی با غیبت دانش‌آموزان ندارند

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدارس غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش مدارس غیر دولتی وزارت آموزش و پرورش شورای نظارت بر مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش آموزش و پرورش مدرسه غیردولتی تعارض منافع مدارس دولتی مدرسه داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۰۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت و تغییر در جامعه از خط سیر مدرسه و معلم می‌گذرد

ایسنا/زنجان مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان گفت: اگر قرار بر پیشرفت و تغییر باشد، همه مسائل از خط سیر مدرسه و معلم می‌گذرد یقیناً توجه به دانش‌آموزان، معلمان و مدرسه می‌تواند بسیاری از گره‌ها را باز کند.

علی اسماعیلی امروز (دوشنبه ۱۷ اردیبهشت‌ماه) در برنامه متمرکز هفته گرامی‌داشت مقام معلم که در سالن همایش‌های بین المللی روزبه برگزار شد، اظهار کرد: در سایه تلاش جهادی همه عناصر موثر بر روند تعلیم و تربیت استان زنجان، شاهد توفیقات و موفقیت‌های خوبی در یک سال گذشته در استان بودیم که مدیون تلاش جهادی آنان هستیم.

وی با اشاره به ارتقاء خوب مناطق آموزش و پرورش استان زنجان در جایگاه رتبه‌بندی مناطق کلی کشور، افزود: منطقه‌ای داشتیم که بالای ۲۷۰ رتبه در سال گذشته جابه‌جایی داشت که بسیار حائز اهمیت است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان در ادامه با بیان اینکه در خصوص خروجی امتحانات نهایی در سال گذشته، رتبه یازده کشوری را کسب کردیم، گفت: رتبه خروجی امتحانات نهایی در سال‌های گذشته حدود ۲۰ بود.

او در رابطه با توسعه و گسترش رشته‌های فنی- مهارتی در استان زنجان، افزود: رشته‌های فنی و مهارتی در استان گسترش و توسعه خوبی داشتند به نوعی که از برنامه‌ پیش‌بینی شده وزارت مطبوع درصد بیشتری داشت.

اسماعیلی در رابطه با رشد ساخت و ساز مدارس استان زنجان نیز اظهار کرد: طی سال گذشته اداره‌کل نوسازی مدارس استان زنجان حدود ۲۱۷ کلاس را به آموزش و پرورش استان تحویل داد که در نوع خود بی‌سابقه بوده است.

وی با بیان اینکه برنامه‌های متعددی از جمله توجه به اردوها و اردوگاه‌ها، توسعه فضاهای تربیتی و غیره سبب تغییر فضای تربیتی حاکم در مدارس استان زنجان شده است، افزود: کسب رتبه‌های علمی، المپیادی، قرآنی، فرهنگی در استان زنجان در سطح کشور جهش مناسبی داشته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه سال گذشته ۲۰ زمین چمن در مدارس زنجان افتتاح شده است، گفت: توزیع سالن‌ها و چمن‌های ورزشی غالبأ در مدارس محروم، روستایی و برای استفاده در مناطقی است که کمتر نسبت به این امکانات توجه شده بود، است.

او با اشاره به اینکه توزیع شیر بعد از سال‌ها در مدارس استان زنجان انجام شد که گامی در مسیر سلامت دانش‌آموزان بود، خاطرنشان کرد: اگر قرار بر پیشرفت و تغییر باشد، همه مسائل از خط سیر مدرسه و معلم می‌گذرد؛ یقیناً توجه به دانش‌آموزان، معلمان و مدرسه می‌تواند بسیاری از گره‌ها را باز کرده و از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • همایش تجلیل از معلمان نمونه در گناوه برگزار شد
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • پیشرفت و تغییر در جامعه از خط سیر مدرسه و معلم می‌گذرد
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود
  • اصلاح قانون تاسیس مدارس غیردولتی گرفتن مجوز برای مسئولان را محدود می‌کند