Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در رادیو مقاومت اظهار کرد: قطعا برای تداوم انقلاب نیاز به حضور رسانه به عنوان یکی از ارکان فرایند تربیت داریم و در برهه‌هایی از زمان، اشخاصی یا نحله‌های فکری ایجاد می‌شوند و مکتبی را ایجاد می‌کنند که یکی از این افراد، شهید سلیمانی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شهید سلیمانی از نظر ما در حوزه تعلیم و تربیت به عنوان افسر سپاه تعلیم و تربیت و معلم تربیت توانست نقش‌آفرینی کند که یک عرصه نظامی را به عرصه تعلیم و تربیت تبدیل کند. 

* قهرمانان ملی‌مان را باید به دانش‌آموزان‌مان معرفی کنیم

نوری با بیان اینکه برنامه درسی چهار وجه شامل هدف، محتوا، روش یاددهی ـ یادگیری و ارزشیابی است، گفت: وقتی به مکتب شهید سلیمانی نگاه می‌کنیم، محتوا و روش انقدر جذاب است که همه دانش‌آموزان را جذب می‌کند و بر این اساس در گام دوم انقلاب با منش و سیره همه باشد.

وی با بیان اینکه دنبال نسلی نیستیم که فقط در کنکور موفق باشند، ادامه داد: در سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش تبدیل به واژه تربیت شده است و تربیت در ساحت‌های ششگانه مورد توجه است. تعلیم و تربیت آینده ما مبتنی بر همین است.

وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه نظام تعلیم و تربیت باید مبتنی بر سند تحول بنیادین و دارای الگوی بومی باشد، افزود: 10، 15 درصد دانش‌آموزان برای کنکور رقابت دارند و 85 درصد اینگونه نیست. از سوی دیگر محتوای درسی فقط کتاب درسی نیست و باید محتوا چندگانه باشد و قهرمانان ملی‌مان را باید به دانش‌آموزان‌مان معرفی کنیم.

*‌مدارس کشور آماده بازگشایی هستند

نوری با بیان اینکه مدارس کشور آماده بازگشایی هستند، گفت: دوستانم در طرح شهید سلیمانی پیگیری می‌کنند که مدارس دایر شوند و ما هم تلاش می‌کنیم تا آنجایی که مدرسه بر اساس پروتکل‌های بهداشتی ظرفیت دارند، دانش‌آموزان به مدرسه بیایند و فرهنگیان در راستای تربیت چند ساحتی اقدام خواهند کرد و از ظرفیت‌های بیرون مدرسه هم استفاده خواهند کرد. 

وی با تأکید بر اینکه مدرسه نباید تعطیل باشد بلکه باید باز باشند، گفت: تأکید می‌کنیم مدارس باز هستند و مدیران‌کل آموزش و پرورش موظف شدند نظارت کنند و کلاس‌های درس مدارس تا آنجایی که بر اساس پروتکل‌های بهداشتی امکان دارند، دایر باشد. البته با توجه به اینکه واکسن‌ها تزریق شده است، وضعیت خوبی داریم. 

*مدارس کشورهای جهان باز است

نوری درباره نگرانی برخی خانواده‌ها در خصوص حضور فرزندانشان در مدرسه، اظهار کرد: مدارس کشورهای جهان باز است و خیلی‌ها فقط یکی، دو هفته تعطیل کردند و مدارس را تعطیل نکردند. 

وی با بیان اینکه تعطیلی مدارس، لطمات شدیدی به نظام تعلیم و تربیت وارد کرده است، گفت: پایه‌های اول و دوم ابتدایی حتما باید به مدرسه بروند. حدود 95 درصد معلمان و بیش از 85 درصد دانش‌آموزان واکسن زدند و البته در دوره ابتدایی در سن 5 تا 12 سال در دنیا واکسن نزدند و مدرسه هم می‌روند.

*برخی مردم می‌خواهند بچه‌هایشان را گلخانه‌ای و قرنطینه‌ای بزرگ کنند

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه باید بچه‌ها را در مقابل موقعیت‌های خطرآفرین با آموزش و آگاهی قرار داد که سواد سلامت نام دارد، افزود: اینکه یک روز آلودگی شود و مدارس را تعطیل کنیم، درست نیست بلکه باید دانش‌آموزان را آگاه کرد که چگونه برخورد داشته باشند. البته برخی مردم می‌خواهند بچه‌هایشان را گلخانه‌ای و قرنطینه‌ای بزرگ کنند. 

وی اظهار کرد: در حال حاضر45 درصد دانش‌آموزان در روستاها، مناطق مرزی، عشایری، شهرستان‌های کوچک و برخی مناطق شهرستان‌های بزرگ به مدرسه می‌روند و ما هم امتحانات دی ماه را حضوری اعلام کردیم و هیچ گزارشی از اینکه اتفاقی افتاده باشد، نداریم. 

نوری با تأکید بر اینکه بخشنامه‌ای برای بازگشایی حضوری و حضور فرهنگیان در مدارس ارسال کردیم، گفت: باید به دانش‌آموزان آگاهی داده شود که رعایت کنند. مردم از مترو، اتوبوس و ... با رعایت پروتکل‌های بهداشتی استفاده می‌کنند. آیا مدارس شلوغ‌تر از مترو است؟

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزیر آموزش و پرورش مدارس کلاس های درس دانش آموزان وزیر آموزش و پرورش تعلیم و تربیت شهید سلیمانی دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۵۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس

 

به گزارش خبرگزاری صداو سیما؛حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین پورثانی افزود: در نتیجه این غفلت‌ها امروز تقریبا ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس فعال هستند و قریب به ۷۰ هزار نیرو کمبود داریم.

پورثاني:گفت: تقریبا از سال ۱۳۶۳ که معاونت پرورشی در وزارت آموزش و پرورش شکل گرفت و تا ۱۳۸۰ ادامه داشت، که در دولت دوم اصلاحات، معاونت پرورشی منحل شد. خیلی کار اشتباهی بود با این توجیه که معلم مدرسه باید در کلاس درس، کار تربیتی انجام دهد؛ حرف درستی که کار غلطی با آن انجام شد و حضرت آقا هم در دیدار اخیر با معلمان دقیقا به همین موضوع اشاره کردند.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب می‌رسد. بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز که هنوز هست، معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد، نیست.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: در این ۱۸ سال بعد از قانون احیا، ما تقریبا یکبار جذب مربی پرورشی داشتیم و بقیه جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ سالی ۸۰۰ نفر بوده است. اوضاع به جایی رسیده که امروز تقریبا ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و قریب به ۷۰ هزار نیرو کمبود داریم؛ یعنی مدرسه‌ای که ۱۲۰۰ دانش آموز دارد، مدرسه‌ای که ۹۰۰ دانش‌آموز دارد، مدرسه‌ای که ۶۰۰ دانش‌آموز دارد، ما یک عنصر فعال پرورشی در آن نداریم. اگر اسم این را خیانت نگذاریم، چه باید بگذاریم؟!.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: من امروز توئیت یکی از وزرای سابق وزارت آموزش و پرورش را می‌خواندم، یاد حرف رئیس‌جمهور وقت افتادم که می‌گفت من از هر چیزی نگذرم از آن کسانی که گفتند ما ۲۰۳۰ را اجرا می‌کنیم نخواهم گذشت. معاون اول دولت، قانون اجرای ۲۰۳۰ را در دو ماه ابلاغ می‌کند، در حالیکه سند تحول به قول حضرت آقا در کشو‌های میز می‌ماند و سند تحول اجرا نمی‌شود. خیلی جالب است که در کنار عدم اجرای سند تحول، در دولت قبل، نیروی پرورشی در مدارس گرفته نمی‌شود و حتی اداره کل امور تربیتی که قلب معاونت پرورشی است، ادغام می‌شود تا کارایی خود را از دست بدهد. 

حجت‌الاسلام والمسلمین پورثانی پس از اعلام وضعیت نیروی پرورشی و وضعیت ساختاری، درباره فضا‌های پرورشی نیز افزود:
تقریبا اکثر فضا‌های پرورشی در سال‌های اخیر و قبل از روی کار آمدن این دولت، به یک متروکه تبدیل شده بودند.
ما تقریبا ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم. اردوگاه‌هایی داشتیم که مثل برخی از مغازه‌ها بعد از ۲۰ و ۳۰ سال کرکره مغازه را بالا می‌کشند، واقعا کرکره اردوگاه بالا کشیده شد و مدیران اردوگاه‌ها می‌گفتند تازه پس از سال‌ها این اردوگاه‌ها، دانش‌آموز به خود دیده‌اند. 

وی گفت: در بحث محتوا هم حوزه پرورشی نه به طور صد درصدی، اما خیلی از جا‌ها به یک حوزه کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده و دیده شده است. یعنی دیدی که به یک عنصر موثر تربیتی در مدرسه بوده به یک عنصر کناردستی تبدیل شده بود که نه کلاسی در مدرسه دارد و نه هیچی. 

آموزش و پرورش در سه ضلع اصلی کار تربیتی با مشکل مواجه است

حجت‌الاسلام والمسلمین پورثانی تصریح کرد: مربی پرورشی ما در مدرسه از ابزار لازمی که باید برای تربیت دانش آموزان بهره‌مند باشد، نیست؛ لذا عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا، سه ضلع اصلی کار تربیتی، امروز در هر سه این موارد مشکل داریم، کمبود داریم و احساس می‌کنیم تا رسیدن آن جایی که مطلوب است، فاصله بسیار زیادی داریم.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه آموزش و پرورش امروز قریب ۱۱۲ هزار مدرسه یعنی ۶۰۰ هزار کلاس درس و قریب ۱ میلیون همکار فرهنگی دارد، گفت: ظرفیت به این بزرگی حتما به تنهایی توسط آموزش و پرورش قابل جمع کردن نیست. آقا فرمودند دستگاه آموزش و پرورش با بقیه دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، بقیه دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند ولی وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند. حضرت آقا فرمودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد؛ بنابراین ما نه فقط گروه‌های مردمی بلکه از نهاد‌های انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت را دارند استقبال می‌کنیم. 

دیگر خبرها

  • نگاه پلیس به دستگاه تعلیم و تربیت ستودنی است
  • ۱۷۰ مربی برای برگزاری دوره‌های هویت در مدارس مرکزی آموزش دیدند
  • طهرانچی: مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را طراحی کرده‌ایم/ آفت مدارس آموزش حافظه‌محور است
  • آفت مدرسه‌ها آموزش حافظه‌محور است/ مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را طراحی کرده‌ایم
  • دولت سیزدهم همیشه در کنار آموزش و پرورش بوده است
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • معلم، کلید بهره‌برداری از گنجینه‌‌ای تمام‌نشدنی را به دانش‌آموز می‌دهد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس