Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-09@01:34:17 GMT

از سال آینده مدارس باز میشود؟

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۸۲۶۶۴

از سال آینده مدارس باز میشود؟

مسئولان آموزش و پرورش اعلام می‌کنند که با واکسیناسیون معلمان و کادر مدرسه، از اول مهر ۱۴۰۰ همه مدارس بازگشایی خواهد شد. ناطقان: مسئولان آموزش و پرورش اعلام می‌کنند که با واکسیناسیون معلمان و کادر مدرسه، از اول مهر ۱۴۰۰ همه مدارس بازگشایی خواهد شد.  این در حالی است که هیچ پروتکلی برای واکسیناسیون دانش‌آموزان وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز گذشته وزیر آموزش و پرورش نیز درباره واکسینه نکردن دانش‌آموزان گفت: «در تمام دنیا برای زیر ۱۸ ساله‌ها، واکسن پیشنهاد نمی‌شود.» و این یعنی تصمیم به بازگشایی مدرسه آن هم بدون واکسینه کردن دانش‌آموزان.


مسئولان آموزش و پرورش اعلام می‌کنند که با واکسیناسیون معلمان و کادر مدرسه،از اول مهر۱۴۰۰ همه مدارس بازگشایی خواهد شد. این درحالی است که هیچ پروتکلی برای واکسیناسیون دانش‌آموزان وجود ندارد. روز گذشته وزیر آموزش و پرورش نیز درباره واکسینه نکردن دانش‌آموزان گفت: «در تمام دنیا برای زیر ۱۸ ساله‌ها، واکسن پیشنهاد نمی‌شود.» و این یعنی تصمیم به بازگشایی مدرسه آن هم بدون واکسینه کردن دانش‌آموزان.

محسن حاجی میرزایی در حاشیه جلسه هیئت دولت، با تأکید بر اینکه همه تلاش ما این است که شروع سال تحصیلی آینده به صورت حضوری باشد، اظهار داشت: «با تعهدی که صورت گرفته وزارت بهداشت، معلمان را تا پایان مرداد واکسینه خواهد کرد.»

مدت‌هاست که وزیر آموزش‌وپرورش برای آموزش حضوری و بازگشایی دوباره مدارس از مهرماه امسال اصرار می‌کند، اما خانواده‌ها نگرانند و دلشان نمی‌خواهد فرزندشان را به صورت حضوری به مدرسه بفرستند، آن‌ها معتقدند که هر چند معلمان و کادر مدارس واکسینه شوند، اما واکسینه‌نشدن دانش‌آموزان، موجب انتقال بیماری آن‌ها به یکدیگر خواهد شد و هر کدام از آن‌ها که ناقل ویروس کرونا شوند، سلامت خانواده‌شان را نیز به خطر خواهند انداخت. هنوز از یادها نرفته‌است که در سال گذشته، حاجی میرزایی بارها با این استدلال که «مطالعات نشان می‌دهد تأثیر تعیین‌کننده‌ای بین بازگشایی مدارس و شیوع بیماری کرونا وجود ندارد» تلاش کرده تا حداقل بخشی از دانش‌آموزان را بر اساس پروتکل‌ها و شیوه‌نامه‌هایی که طراحی شده‌بود، به مدرسه بکشاند، طرحی که از همان ابتدا با نگرانی خانواده‌ها برای به خطر افتادن سلامت فرزندشان همراه شد و بعد از گذشت چند روز، با انتشار فیلم‌ها و عکس‌هایی از رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی در مدارس، آموزش حضوری را تعطیل کرد. حالا این بار وزیر آموزش و پرورش با وعده واکسیناسیون معلمان و کادر درمان در تلاش است تا مدارس را بازگشایی کند!

این سؤال مطرح می‌شود که اگرهمه ضعف‌های زیرساختی آموزش مجازی از مشکلات شبکه شاد گرفته تا وضعیت اینترنت درکشور این بار در پروتکل واکسیناسیون دانش‌آموزان بروز کند،چه کسی سلامت دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان را تضمین خواهد کرد؟ یا با وجود کارنامه ضعیفی که وزارت آموزش و پرورش در بازگشایی مدارس در مهرماه گذشته از خود به جای گذاشته است، چطور می‌توان به موفق بودن آن‌ها در پروتکل واکسیناسیون کادر درمان و معلمان امیدوار بود؟!
اصرار به بازگشایی برای پوشاندن ضعف وزارتخانه

دکتر پرویز رزاقی، روانشناس بالینی و مشاور مدرسه در این رابطه به خبرنگار «جوان» می‌گوید: «بارها از مقامات عالیرتبه وزارت آموزش و پرورش شنیده‌ایم که آمادگی لازم برای بازگشایی مدارس را دارند. در حال حاضر نیز برای مهر ماه سال جاری همین صحبت‌ها مطرح می‌شود. در صورتی که این حرف‌ها مبنی بر بازگشایی مدارس یک پیام خامی است که ناشی از عدم درایت وزیر آموزش و پرورش و سیستم آموزشی کشور است.» رزاقی ادامه می‌دهد: «اصرار بیش از حد وزیر آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس نشان‌دهنده آن است که جناب وزیر، ضعفی را در نظام مدیریتی و آموزشی وزارتخانه‌اش دارد و تلاش می‌کند تا با تکرار مسئله «بازگشایی مدارس» آن را بپوشاند.»

این مشاور مدرسه با اشاره تجربه تلخ بازگشایی مدارس به اصرار مسئولان آموزش و پرورش در سال گذشته اظهار می‌دارد: «سال گذشته نیز با اصرار مسئولان آموزش و پرورشی مدارس بازگشایی شد، اما هیچ امکاناتی برای این اقدام فراهم نشد و با رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی در مدارس، سلامت بسیاری از دانش‌آموزان به خطر افتاد.»
سلامت دانش‌آموزان را در اولویت قرار دهید

او با بیان این موضوع که چنین مواردی باید با نظر ستاد ملی مقابله با کرونا انجام شود و نه مسئولان وزارت آموزش و پرورش تصریح می‌کند: «در حال حاضر مشکلاتی در مورد دوز دوم واکسیناسیون گروه هدف مطرح می‌شود و مشخص نیست که آیا حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار معلم بتوانند واکسینه شوند یا نه؟ در صورتی که معلمان بتوانند در ماه‌های تیر و مرداد واکسن بزنند نیز سؤالمان این است که آیا واقعاً دانش‌آموزان را می‌توانیم تا آبان ماه واکسینه کنیم؟»

رزاقی با اشاره به اینکه در تمام دنیا، واکسیناسیون برای افراد زیر ۱۸ سال توصیه نشده‌است، می‌گوید: «هنوز واکسیناسیون معلمان و بعد از آن واکسینه کردن دانش‌آموزان در آبان و آذر مبهم است، به همین دلیل اظهارات اخیر وزیر آموزش و پرورش مبنی بر بازگشایی مدارس، خام و ناپخته است.» این مشاور مدرسه معتقد است که واکسینه شدن معلمان برای ایمن شدن آن‌ها و بعد از آن ایمن بودن دانش‌آموزی که به صورت فردی به مدرسه می‌آید و رفع اشکال می‌کند، اقدام بسیار مناسبی است، اما اگر واکسن همه‌گیر نشود و در سطوح کشور اتفاق نیفتد، با بازگشایی مدارس، پیک جدید کرونا رقم می‌خورد که باید در مورد آن مدبرانه فکری شود.

او اظهار می‌دارد: «طبق تعاملاتی که با دانش‌آموزان دارم، می‌شنوم که آن‌ها بازگشایی مدارس در سال جدید را یک شوخی می‌دانند، زیرا که هم آن‌ها و هم خانواده‌شان، روند واکسیناسیون را می‌بینند و معتقدند که در سال تحصیلی جدید نیز مدارس به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد.» رزاقی در پایان تأکید می‌کند: «به‌طور حتم بازگشایی مدرسه و آموزش حضوری بسیار مناسب است و تأثیر بهتری در روند تحصیلی دانش‌آموزان خواهد گذاشت، اما ما معتقدیم که سلامت دانش‌آموزان در اولویت قرار دارد. بنابراین به مسئولان آموزش و پرورش توصیه می‌کنم که با وعده‌های غیرعلمی، احساس ناایمن بودن و عدم آرامش را در دانش‌آموزان ایجاد نکنند و سلامت آن‌ها را در اولویت کاری خود قرار دهند.»
منبع: تابناک برچسب ها: آینده ، ناطقان ، مدارس ، واکسن ، معلمان ، مهر ، کادر مدرسه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: آینده ناطقان مدارس واکسن معلمان مهر کادر مدرسه واکسیناسیون معلمان و کادر مسئولان آموزش و پرورش وزیر آموزش و پرورش بازگشایی مدارس مدارس بازگشایی دانش آموزان کادر مدرسه خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۲۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی، با بیان اینکه در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید گفت: بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوییم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست.

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 

وی با بیان اینکه در هجده سالی که بعد از قانون احیا می‌گذرد تقریبا یک بار جذب مربی پرورشی داشتیم ادامه داد: سایر جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ ـ۸۰۰ نفر بوده، امروز تقریبا ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.

مربیان پرورشی از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اکثر فضا‌های پرورشی متروکه شده بودند گفت: تقریبا ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم. در بحث محتوا نیز حوزه پرورشی نه به صورت صد درصد، اما در بسیاری مواقع به حوزه‌ای کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده است، مربیان پرورشی در مدارس از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند بنابراین در عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا که سه ضلع اصلی کار تربیتی هستند مشکل و کمبود داریم و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.

پورثانی با بیان اینکه ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده بودند دستگاه آموزش و پرورش با بقیه دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، بقیه دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند ولی وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب همچنین فرموده بودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد ادامه داد: ما نه فقط گروه‌های مردمی بلکه از نهاد‌های انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت دارند، استقبال می‌کنیم. 

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌گوید که کل جریان آموزش و پرورش برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است. کسانی که سند را نوشته بودند پیشنهاد داده بودند که وزارت آموزش و پرورش به وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر نام یابد. در تمامی صفحات مبانی سند تحول یک کلمه به نام آموزش و پرورش پیدا نمی‌کنید و فقط یک کلمه به نام تربیت وجود دارد.

سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد، اما عمق کمی دارد

وی با بیان اینکه در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود افزود: در ۷۲۰ منطقه کشور، هر منطقه یک معاون پرورشی داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد، اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باید از دالان کنکور به اشتغال دست پیدا کنیم
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی
  • همایش تجلیل از معلمان نمونه در گناوه برگزار شد
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند